Frakt & Transport


Har du inte möjlighet att själv hämta dina auktionsobjekt har vi olika transport- och fraktalternativ att välja mellan, beroende på leveransadress och vara.
 

Mejla till frakt@sodersens.se för att beställa frakt. En fraktkostnad registreras på ditt kundnummer och när den är betald skickas automatiskt varan till närmaste utlämningsställe, du behöver endast vänta på avisering!

Vänligen observera att ditt paket levereras tidigast efter 10 arbetsdagar, från det att frakt samt objekt är betalda. Observera även att det kan dröja något längre för leverans av objekt om denna kräver speciellt emballage eller är skrymmande etc.

Som köpare ansvarar du för att rätt kontaktuppgifter är registrerade på vår sida. Ej uthämtade paket debiteras 500 kr för fraktbolagets returkostnader gentemot kund.

Paket utanför EU debiteras med tillägg på 600 kr i exportadministrationskostnad (+ fraktkostnad enligt offert).

MINDRE VAROR - Bud via Schenker till närmsta utlämningsställe

0-1 kg 200kr

1-8 kg 200-400kr 

OBS! Varor som kräver speciellt emballage tex serviser, glasserviser, tavlor mm eller är skrymmande debiteras extra. Minimum 600 kr tillkommer samt ordinarie fraktkostnad.

Tavlor från 600 kr. Serviser från 1000 kr. 

Över 8 kg enligt offert.

Vid samfrakt av flera utrop (obs max total vikt 8 kg) utgår endast 25 kr per extra post (observera dock att vi inte har möjlighet att samfrakta objekt från de olika kontoren)

Större föremål t.ex cyklar eller möbler

OBS! Vi har för tillfället inte möjlighet att skicka större föremål. Vi rekommenderar därför att du kontaktar en budfirma och bokar transport med dessa direkt.

HEMLEVERANS

För hemleverans med inbärning rekommenderar vi att du kontaktar en budfirma. Budfirmor behöver inte passa våra öppettider, utan kan komma enligt överenskommelse. Hemleverans med inbärning bokar du direkt med budfirman.

Transport mellan Bålsta- och Uppsalakontoret

Vi erbjuder transport av inropade objekt mellan kontoren mot avgift. Transporten körs vanligen en gång i veckan med lastbil. Kostnaden för transport samt inropat objekt behöver vara betalt senast tisdag för att kunna skickas med transporten samma vecka. När objektet sedan finns redo för upphämtning kontaktar respektive kontor dig via email eller telefon.

Vill man som kund beställa transport mejla till frakt@sodersens.se

Prislista

0-3kg 150kr (får plats i papperskasse)

3-10kg 400kr (Måste få plats i en flyttkartong)

Cykel 400kr/st

Möbler- enligt offert. Transporteras endast enligt överenskommelse på grund av utrymmesskäl. Väntetid kan förekomma. Vissa större objekt kan inte erbjudas transport.