Specialister på hela hem och dödsbon

 

Vid en egen flytt, släktingar som ska flytta till äldreboende eller vid dödsfall uppstår ofta flera praktiska frågor och kanske till och med problem. Vad kan man sälja? Vad är det värt? Vem ska packa, städa och flytta ut sakerna? Södersens Auktionshus är specialister på att hantera alla dessa frågor och mer därtill. Vår tjänst innebär att du får hjälp med allt det du önskar kring hanteringen av dödsboet, dessutom snabbt och professionellt utfört. Det enda ni behöver göra är att bestämma vad ni vill ha gjort samt vad ni vill sälja- resten ordnar vi!

 

Så här går det till

  1. Första kontakt – boka en kostnadsfri värdering!

Vid ett första samtal går vi igenom kort vad det är ni önskar få värderat och behöver hjälp med. Är det endast en mindre inlämning av ett fåtal varor, eller gäller det ett helt hem som ska värderas, packas ihop och flyttstädas? Ett kostnadsfritt möte med någon av våra värderingsmän bokas in. Oftast kan vi komma med endast någon dags varsel för värdering.

 

  1. Värdering på plats

Vid vårt möte på plats tittar en värderingsman på omfattningen av uppdraget. Ni får information om vad som kan säljas på auktion, värdering av föremålen, vad som kan lämnas till återvinning eller till välgörenhetsorganisationer (vi samarbetar med Röda Korset och Läkarmissionen). Ni får en god bild av vilka försäljningsintäkter samt eventuella kostnader som är att vänta.

 

  1. Transport

Vår transportpersonal med lastbilar och allt nödvändigt emballage kommer på utsatt dag och tid. Saker packas, sorteras och transporteras iväg till auktionshuset. De föremål som inte kan säljas sorteras till välgörenhet respektive återvinning. 

 

  1. Försäljning

Alla varor som ska säljas på auktion katalogiseras av en värderingsman. Varan publiceras på vår välbesökta websida med en utförlig beskrivning, värdering och bilder. Önskar du hellre att vi kommer överens om ett pris på förhand erbjuder vi även köp av hela hem.

 

  1. Utbetalning

15 arbetsdagar efter att dina varor sålts på auktion sätts beloppet in på ditt bankkonto och du erhåller en tydlig redovisning med specifikation över försäljningen och provisionskostnad. Vid direktköp ersätts du samma dag som arbetet utförs.

 

Vänligen kontakta Clara Kling, Uppsala och Stockholm, 073 048 88 14 eller Linnea Holmer, Enköping, Västerås och Mälardalen, 070 252 05 56 så hjälper vi dig direkt.

Välkommen!