Välkommen att sälja med Södersens Auktionshus!

Det är enkelt och tryggt att sälja på auktion. Du får professionell hjälp med värdering samt råd kring en försäljning av våra värderingsmän. Vi hjälper dig med att sälja allt från enstaka föremål till hela hem. Första möte och värdering är alltid kostnadsfritt och villkorslöst. Våra försäljningskostnader är bland de lägsta i branschen. Vänligen kontakta en av våra duktiga värderingsmän antingen på Bålsta eller Uppsalakontoret. Bålsta: Anders Söderblom 076 309 91 79 eller anders@sodersens.se. Uppsala: Clara Kling på 0730 48 88 14 eller clara@sodersens.se. Du är också alltid välkommen till oss med dina föremål. 

 

Så här går det till

  1. Första kontakt – boka en kostnadsfri värdering!

Vid ett första samtal går vi igenom kort vad det är ni önskar få värderat och behöver hjälp med. Är det endast en mindre inlämning av ett fåtal varor, eller gäller det ett helt hem som ska värderas, packas ihop och flyttstädas? Ett kostnadsfritt möte med någon av våra värderingsmän bokas in. Oftast kan vi komma med endast någon dags varsel för värdering. Vänligen kontakta en av våra duktiga värderingsmän antingen på Bålsta eller Uppsalakontoret. Bålsta: Anders Söderblom 076 309 91 79 eller anders@sodersens.se. Uppsala: Clara Kling på 0730 48 88 14 eller clara@sodersens.se.

  1. Värdering på plats

Vid vårt möte på plats tittar en värderingsman på omfattningen av uppdraget. Ni får information om vad som kan säljas på auktion, värdering av föremålen, vad som kan lämnas till återvinning eller till välgörenhetsorganisationer (vilket vi givetvis kan ombesörja, vi samarbetar med Röda Korset och Läkarmissionen). Vi kan på plats ge en god bild av vilka försäljningsintäkter samt eventuella kostnader som är att vänta.

 

  1. Transport

Vår transportpersonal med lastbilar och allt nödvändigt emballage kommer på utsatt dag och tid. Saker packas, sorteras och transporteras iväg till auktionshuset. Det är valfritt att själv vara med på denna dag, alternativt går det bra att kvittera ut en nyckel.

 

  1. Försäljning

Alla varor som ska säljas på auktion katalogiseras av en värderingsman. Varan publiceras på vår välbesökta websida med en utförlig beskrivning, värdering och bilder. Därefter är det bara att följa den spännande budgivningen som håller på under 1-2 veckor!

 

  1. Utbetalning

15 arbetsdagar efter att dina varor sålts sätts beloppet in på ditt bankkonto. Detta förutsatt att köparen inte har ångrat eller reklamerat föremålet. Du erhåller en tydlig redovisning med specifikation över försäljningen och provisionskostnad på dina sidor.

 

Vår provisionskostnad är 18% + 32kr för varje försålt objekt, exklusive moms.

Vår provisionskostnad är 22.5% + 40kr för varje försålt objekt, inklusive moms.

 

Vänligen kontakta värderingsman Anders Söderblom 076 309 91 79 anders@sodersens.se eller Clara Kling på 0730 48 88 14 clara@sodersens.se så hjälper vi dig direkt. Välkommen!

Integritetspolicy